Bettina Heltberg: Er det ok at råbe 'nazist!' i afmagt? Du har ingen artikler på din læselisteSådan fungerer læselistenKommentar. Danmark ser passivt til, mens regeringen indfører stramninger for asylansøgere. Minder det os om noget? Ups: Afslørende Star Wars-figur giver Disney hovedpine Bestil et weekend-abonnement og få avisen hele påsken. Læs mere Peter Aalbæk er blevet 'woke': ’Ålen’ har lagt den høje cigarføring, gemt sin bare røv og hygger sig nu med grise, ænder og grønkål Nye DR-serier handler om terror og landsbypsykopater Magtkampe, Motörhead og smæk i den bare: Den nye sæson af 'Billions' er alle pengene værd Auktion solgte Gasolin-plader for over én million kroner Hun får folk til at græde: Mød den 25-årige popkomet Jada Superhelten der ikke vil dø: Batman fylder 80 år DR 3-dokumentar om danske Moody og hendes alkoholmisbrug overser fuldstændig de mest oplagte spørgsmål Folk stod i kø for at se den afdøde stjernes lejlighed: Tjek lige prisen – og forfatterens tandbørste For abonnenter Mads Brügger: »DF vil stikke kniven helt ind. Det er for useriøst. Det er chikane. Og det stopper her« Katrine hentede sin søn i vuggestue: Han havde en blomme­lignende blå bule i panden, men ingen vidste, hvad der var sket Politiken Historie: Magasinet der gør fortiden levende Spar 20% på dine billetter til CPH:DOX Podcasts Hør podcast: Hvad var det egentlig, Master Fatman kunne? Hør podcast: Hvad var det egentlig, Master Fatman kunne? Hør podcast: Hvad var det egentlig, Master Fatman kunne? Hør podcast: Rune Lykkeberg - Hvad Harry Potter lærer os om Brexit og Trump Hør podcast: Rune Lykkeberg - Hvad Harry Potter lærer os om Brexit og Trump Hør podcast: Rune Lykkeberg - Hvad Harry Potter lærer os om Brexit og Trump Hør podcast: Har Pia Kjærsgaard misforstået sin opgave? Hør podcast: Har Pia Kjærsgaard misforstået sin opgave? Hør podcast: Har Pia Kjærsgaard misforstået sin opgave? Forsiden Denne oversigt får trætte tabere til at gøre oprør Se billederne: Verdens vartegn gik i sort ATS: DF kræver, at Egtvedpigen bliver dansk statsborger Medie: Formodet gerningsmand i New Zealand klager over sine forhold i fængslet »Jeg har aldrig hørt så mange tilråb«: Vildt glad Lucas Bjerregaard sender Tiger Woods ud i Austin En voldsom stigning på få år: 45.500 børn og unge har papir på, at de er psykisk syge To topfolk smækkede med døren: Udmeldelser fyldte »overhovedet ingenting« på ekstraordinært møde i Alternativets hovedbestyrelse Hun får folk til at græde: Mød den 25-årige popkomet Jada Efter Mueller-rapporten: Måske har Rusland alligevel en klemme på Donald Trump Peter Aalbæk er blevet 'woke': ’Ålen’ har lagt den høje cigarføring, gemt sin bare røv og hygger sig nu med grise, ænder og grønkål Mads Brügger: »DF vil stikke kniven helt ind. Det er for useriøst. Det er chikane. Og det stopper her«Om PolitikenChefredaktionenKommerciel direktørDigital direktørDigital redaktionschefDigital udviklingschefAnnoncedirektørForsideredaktør lige nuKøb abonnementFølg os

Køb abonnementLog indherherherLog indLog indPolitiken DigitalPolitiken KombiPolitiken KompletKundecenter



















Du har ingen artikler på din læseliste


Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon


Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.








Læs nu





Du har ingen artikler på din læseliste






























(function ()
if (window.astHandler)
try
window.astHandler.bannerData.push("loadTime":"instant","sizes":[[0,0]],"targetId":"topscroll","format":"banner","hiddenOnTablets":false,"invCode":"","prebid":"pubmaticPublisherId":"","adformMID":1,"outstream":false,"sizes":[[0,0]],"targetId":"topscroll","rubiconZone":"","outstreamSize":[],"criteoId":"","rubiconSiteID":"","pubmaticAdSlot":"","rubiconAccountId":"","appnexusID":"");
catch (error)
console.log('Error parsing adParams json:', error);


());

























Artiklen er føjet til din læseliste
Du har ulæste artikler på din læseliste









Log ind

Køb abonnement








Særtilbud: Få ekstra aviser i påsken+ Politiken Historie-magasin gratis

























(function ()
if (window.astHandler)
try
window.astHandler.bannerData.push("loadTime":"instant","sizes":[[930,180],[960,180]],"targetId":"megaboard_top","format":"banner","hiddenOnTablets":false,"invCode":"","prebid":"pubmaticPublisherId":"","adformMID":310235,"outstream":false,"sizes":[[930,180],[960,180]],"targetId":"megaboard_top","rubiconZone":"808468","outstreamSize":[],"criteoId":" 1122518","rubiconSiteID":"","pubmaticAdSlot":"Top","rubiconAccountId":"","appnexusID":"13617089");
catch (error)
console.log('Error parsing adParams json:', error);


());

















Uanstændig? »Jeg er opmærksom på, at hele denne indledning om nazismens fremmarch er højst diskutabel og sikkert nok uanstændig«, skriver Bettina Heltberg i sin ugentlige klumme.


Foto:


Jacob Ehrbahn (arkiv)




Uanstændig? »Jeg er opmærksom på, at hele denne indledning om nazismens fremmarch er højst diskutabel og sikkert nok uanstændig«, skriver Bettina Heltberg i sin ugentlige klumme.













Kultur





























Læs artiklen senere
Gemt (klik for at fjerne)
Læst
































Bettina Heltberg:
Er det ok at råbe 'nazist!' i afmagt?


Kommentar. Danmark ser passivt til, mens regeringen indfører stramninger for asylansøgere. Minder det os om noget?





Kultur





























Læs artiklen senere
Gemt (klik for at fjerne)
Læst

























På DR K har vi efterhånden set en hel del gamle programmer om Anden Verdenskrig og Hitlers tredje rige.


Hitler bliver Tysklands rigskansler i 1933, vi hører om krigens begyndelse, indtagelsen af Polen, angrebet på Frankrig og Sovjetunionen og USA’s indtræden i Anden Verdenskrig efter Pearl Harbor i 1941. Og den sorte skygge, der ligger under det hele: jødernes skæbne og holocaust.


Vi er mange passive, der har fulgt med, i dokumentarer og dramaer; fortiden er spændende og samtidig stærkt underholdende, fordi den er forbi. For en gangs skyld ingen nostalgisk ’Verweile doch ...’ citeret efter gamle Goethe – intet blik på fortiden med længsel, kun interesseret tilfredshed med, at det hele er forbi.


















(function ()
if (window.astHandler)
try
window.astHandler.bannerData.push("loadTime":"pageload","sizes":[[300,250]],"targetId":"inread","format":"banner","hiddenOnTablets":false,"invCode":"","prebid":"pubmaticPublisherId":"","adformMID":287102,"outstream":true,"sizes":[[300,250]],"targetId":"inread","rubiconZone":"477466","outstreamSize":[640,480],"criteoId":"","rubiconSiteID":"","pubmaticAdSlot":"politiken_desktop_video_outstream","rubiconAccountId":"","appnexusID":"");
catch (error)
console.log('Error parsing adParams json:', error);


());






De dramatiske fremstillinger har næsten været de bedste. Jeg tænker især på Oliver Hirschbiegels film ’Der Untergang’ om Hitlers sidste dage i bunkeren i Berlin, inden han begår selvmord sammen med Eva Braun. Ville Hitler fremstå for sympatisk? For usympatisk? Der er almindelig enighed om, at skuespilleren Bruno Ganz har sit livs rolle som en knækket, sygdomsramt fanatiker, der til slut kun rummer foragt for det tyske folks ufattelige lidelser. Ægteparret Goebbels, som myrder deres børn, før de selv begår selvmord, er uforglemmeligt knugende. Børnene er døde, og fru Goebbels lægger kabale i det yderste ordløse spor af den tabte bevidsthed.






Den vigtigste faktor i accepten kunne være passiviteten




Bunkeren i Berlin er tilintetgjort – men tænk: Der er planer om at genopføre de fem inderste bunkerrum i museet i Oberhausen. Så kan tyske nynazister og de gysende nye generationer gense, hvordan den store fører levede sin sidste tid – dog uden portrætter af Hitler på væggene. Synes jeg, det er en god idé? Nej, det synes jeg ikke.


Der er imidlertid et aspekt ved fremvisningerne af Anden Verdenskrig, som især interesserer mig, og som jeg aldrig har fundet svaret på. Hvordan i himlens navn kunne det tyske folk acceptere og hylde nazismen? Spørgsmålet har selvfølgelig været stillet et utal af gange og har fået et utal af besvarelser: Hitlers velkendte karisma, bitterhed efter Versailles-freden, arbejdsløshed og sult, stormægtighedsdrømme, høje idealer om det nye rige, behovet for helte og behovet for syndebukke, tysk grundighed og retfærdighedssans, inkorporering af lydighed og angst, rådvildhed, personlige fortjenester, en folkestemning, der udvikler sig og efterhånden samler sig massivt – til sidst til det punkt, hvorfra det kun kan gå fremad. Og det gjorde det jo også i begyndelsen af krigen, siger vi – de samtidige ville sige: alt for længe.


BO LIDEGAARD


Den vigtigste faktor i accepten kunne være passiviteten. For at det onde skal lykkes, behøves kun, at de gode holder sig tilbage. Men hvem kan forlange aktivitet af en dårligt stillet borger i en arbejdsløshedskø? Hans første tanke er, at maden skal skaffes til hjemmet og børnene. Gradvis hører han forundret op med at være arbejdsløs og kommer i velsyet uniform, han får et våben, nu kommer der omsider styr og orden på tilværelsen. Straf til de onde, gevinst til de gode, og han er god.


Hvordan går det? Normalt


Jeg er opmærksom på, at hele denne indledning om nazismens fremmarch er højst diskutabel og sikkert nok uanstændig. Vi er jo et af verdens rigeste lande, et mønsterdemokrati, et smørhul, med anstændige politikere og lige så decent en befolkning. Folk, der råber ’nazist!’ i afmagt, må ikke være rigtig kloge. Vi har afhandlet fortiden og har endda overlegenhed til at være engageret i dens tabere, om det så er Hitler selv eller de tyske tilfangetagne soldater, der blev mineryddere i sandet.


Det er Danmarks særkende, at vi har forsigtige ledere af folkeretten og menneskerettighederne og de godgørende foreninger, Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Læger uden Grænser, flygtningevenlige ngo’er – de hjælpsomme. De må ikke sige ’Er I rigtig kloge?’ til regeringen, så er de færdige med at have indflydelse. Vi må heller ikke sige det, så er vi unormale.
























(function ()
if (window.astHandler)
try
window.astHandler.bannerData.push("loadTime":"instant","sizes":[[300,250]],"targetId":"mediumrectangle1","format":"banner","hiddenOnTablets":false,"invCode":"","prebid":"pubmaticPublisherId":"","adformMID":527598,"outstream":false,"sizes":[[300,250]],"targetId":"mediumrectangle1","rubiconZone":"808478","outstreamSize":[],"criteoId":" 1122527","rubiconSiteID":"","pubmaticAdSlot":"MediumRectangle1","rubiconAccountId":"","appnexusID":"12597823");
catch (error)
console.log('Error parsing adParams json:', error);


());


Annonce











Mest læste







  1. To topfolk smækkede med døren:

    Udmeldelser fyldte »overhovedet ingenting« på ekstraordinært møde i Alternativets hovedbestyrelse

























    • Politik


















  2. De er uddannede til at tale smukkere og sjovere engelsk end alle andre, og de spiller en nøglerolle i det kaotiske brexit

























    • Internationalt



















  3. Efter Mueller-rapporten:

    Måske har Rusland alligevel en klemme på Donald Trump

























    • Internationalt





























Artiklen fortsætter efter annoncen







(function ()
if (window.astHandler)
try
window.astHandler.bannerData.push("loadTime":"lazy","sizes":[[930,180],[960,180]],"targetId":"megaboard2","format":"banner","hiddenOnTablets":false,"invCode":"","prebid":"pubmaticPublisherId":"","adformMID":310241,"outstream":false,"sizes":[[930,180],[960,180]],"targetId":"megaboard2","rubiconZone":"888928","outstreamSize":[],"criteoId":"1190262","rubiconSiteID":"","pubmaticAdSlot":"Megaboard2","rubiconAccountId":"","appnexusID":"13024792");
catch (error)
console.log('Error parsing adParams json:', error);


());


Annonce
















Alligevel føler jeg en til kvalme grænsende sorg. Det er gået op for mig, at det ikke er passivitet som begreb, men en udbredt følelse af normalitet, som er kernen i den forfærdelige flygtningekrise. Ikke alene er alt normalt – alt skal være normalt.


Integrationsminister Inger Støjberg har en del yderligere stramninger på vej.


De vigtigste er vel begrænsning af opholdstilladelse til flygtninge med almindeligt beskyttelsesbehov fra fem år i dag til to år. Dernæst kommer udskydelse af retten til familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse til tre år – mod et år i dag. Og den familiesammenføring må de selv betale for.


I det hele taget kommer der skærpede regler for egenbetaling. Har flygtningene medbragt egne økonomiske midler? De bør i så fald betale selv, også på lejrenes/teltenes/flygtningelandsbyernes cafeteriaer.


Så er der tilbagetrækning af asylaftalen, der bl.a. gjorde det muligt at bo og arbejde uden for lejren. Skærpelse af reglerne om undersøgelse af asylsøgeres økonomi – fratagelse af ’visse værdier’, dog ikke vielsesringe og mobiltelefon. Og fotos af børn i ramme? Husk også: skærpelse af straffen for tiggeri. Og helt overordnet: styrket indsat for at hjemsende afviste asylansøgere.


Her er kun nævnt nogle få punkter – den nederste beskrivelse af forslagene hedder så forsorent: styrket integrationsprogram!


Det var i hvert fald godt, det ikke var det, vi skulle stemme om, især hvis vi, sådan helt normalt, havde stemt ja tak.



















Artiklen fortsætter efter annoncen







(function ()
if (window.astHandler)
try
window.astHandler.bannerData.push("loadTime":"lazy","sizes":[[930,180],[960,180]],"targetId":"megaboard3","format":"banner","hiddenOnTablets":false,"invCode":"","prebid":"pubmaticPublisherId":"","adformMID":310242,"outstream":false,"sizes":[[930,180],[960,180]],"targetId":"megaboard3","rubiconZone":"888934","outstreamSize":[],"criteoId":"1190263","rubiconSiteID":"","pubmaticAdSlot":"Megaboard3","rubiconAccountId":"","appnexusID":"13024793");
catch (error)
console.log('Error parsing adParams json:', error);


());


Annonce
















Det kan vi jo gøre ved folketingsvalgene. Det er udlagt som offentlig kendsgerning, at danskerne er blevet flygtningefjendske – sagen er, at de flygtningefjendske lovforslag er billigere og mere ordentlige. Jeg siger det ligeud: Der var også ro i Tysklands koncentrationslejre, som folk jo ikke var kommet frivilligt til – her er tale om asylansøgere, der kommer helt frivilligt, og for at forhindre det må regeringen gøre det mindst muligt attraktivt at komme hertil – er De med?


Jeg ved ikke, hvad man gør, hvis man ikke er med. For mit vedkommende har jeg efter mange års trofasthed mod Socialdemokratiet besluttet at skifte parti. Det er ikke mig, der er blevet unormal, føler jeg, det er partiet, som vel i al hemmelighed må diskutere sin kurs mod søens bund.












































Læs mere:





  • Samlet aftale gik i vasken: Asylstramninger skal vedtages i folketingssalen



    7. december


    • Politik













  • Nyt flygtningemønster: Mødre med spædbørn flygter til Europa



    10. december


    • Flygtningestrøm













  • Asylansøgere: »Hvilke regler? Vi ved ingenting«



    9. december


    • Flygtningestrøm













  • Den nye strammerklub er ivrig, men samspilsramt



    9. december


    • Politik













  • Borgmester i ny teltby: »Jeg blev ringet op af Støjberg for en time siden«



    8. december


    • Flygtningestrøm













  • Hitler er vendt tilbage til Tyskland – med stor succes



    29. november


    • Kultur













  • DSB truer Støjberg med at indstille togdriften



    8. december


    • Flygtningestrøm













  • Nu strammer også Finland sine asylregler



    8. december


    • Flygtningestrøm













  • Bo Lidegaard: Dengang tænkte vi ikke som Thulesen Dahl, men som Churchill og Eisenhower



    9. september


    • Kultur
























Læs mere


























  • Mest læste







    1. To topfolk smækkede med døren:

      Udmeldelser fyldte »overhovedet ingenting« på ekstraordinært møde i Alternativets hovedbestyrelse

























      • Politik


















    2. De er uddannede til at tale smukkere og sjovere engelsk end alle andre, og de spiller en nøglerolle i det kaotiske brexit

























      • Internationalt



















    3. Efter Mueller-rapporten:

      Måske har Rusland alligevel en klemme på Donald Trump

























      • Internationalt



















    4. Medie:

      Formodet gerningsmand i New Zealand klager over sine forhold i fængslet

























      • Internationalt













    5. DR 3-dokumentar om danske Moody og hendes alkoholmisbrug overser fuldstændig de mest oplagte spørgsmål

























      • Film og tv





















  • Seneste nyt






    1. Denne oversigt får trætte tabere til at gøre oprør



      3 minutter siden


      • Sport



















    2. ATS:

      DF kræver, at Egtvedpigen bliver dansk statsborger



      47 minutter siden


      • ATS



















    3. En voldsom stigning på få år:

      45.500 børn og unge har papir på, at de er psykisk syge



      49 minutter siden


      • Sundhed














    4. Se billederne:

      Verdens vartegn gik i sort



      1 time siden


      • Klima














    5. »Jeg har aldrig hørt så mange tilråb«:

      Vildt glad Lucas Bjerregaard sender Tiger Woods ud i Austin



      1 time siden


      • Sport
















  • For abonnenter






    1. De er uddannede til at tale smukkere og sjovere engelsk end alle andre, og de spiller en nøglerolle i det kaotiske brexit

























      • Internationalt



















    2. Sara Skaarup:

      Kvinden er ikke bare familiedirektør, men også sexminister i de fleste danske hjem

























      • Debatindlæg


















    3. Pengene fra Fritz Schur købte Marcus Knuth adgang til de vigtige postkasser

























      • Politik



















    4. Efter Mueller-rapporten:

      Måske har Rusland alligevel en klemme på Donald Trump

























      • Internationalt



















    5. 5 hjerter fra begejstret arkitekturanmelder:

      Kæmpetårnet i skoven giver mig et sug i maven

























      • Kultur


























(function ()
if (window.astHandler)
try
window.astHandler.bannerData.push("loadTime":"lazy","sizes":[[930,180],[960,180],[930,600],[960,600]],"targetId":"monster1","format":"banner","hiddenOnTablets":false,"invCode":"","prebid":"pubmaticPublisherId":"","adformMID":310239,"outstream":false,"sizes":[[930,180],[960,180],[930,600],[960,600]],"targetId":"monster1","rubiconZone":"808470","outstreamSize":[],"criteoId":" 1122522","rubiconSiteID":"","pubmaticAdSlot":"Monster1","rubiconAccountId":"","appnexusID":"12597797");
catch (error)
console.log('Error parsing adParams json:', error);


());


Annonce










For abonnenter



















(function ()
if (window.astHandler)
try
window.astHandler.bannerData.push("loadTime":"lazy","sizes":[[930,180],[960,180],[930,600],[960,600]],"targetId":"monster2","format":"banner","hiddenOnTablets":false,"invCode":"","prebid":"pubmaticPublisherId":"","adformMID":310236,"outstream":false,"sizes":[[930,180],[960,180],[930,600],[960,600]],"targetId":"monster2","rubiconZone":"808472","outstreamSize":[],"criteoId":" 1122523","rubiconSiteID":"","pubmaticAdSlot":"Monster2","rubiconAccountId":"","appnexusID":"12597798");
catch (error)
console.log('Error parsing adParams json:', error);


());


Annonce










Podcasts




  • <br/> Multi-kunstneren Morten Lindberg, der døde i tirsdags. <br/>






























    Du lytter til Politiken











    Hør podcast: Hvad var det egentlig, Master Fatman kunne?




    Hør podcast: Hvad var det egentlig, Master Fatman kunne?












    Henter…

    22:34






    I denne uge døde Master Fatman. Og det var åbenbart et tab, mange danskere kunne mærke. Men hvad var det egentlig for en mangelvare i tiden, tykmesteren, musikeren og mediefænomenet Morten Lindberg gik rundt og delte ud af?

















































  • Du lytter til Politiken











    Hør podcast: Rune Lykkeberg - Hvad Harry Potter lærer os om Brexit og Trump







    Hør podcast: Rune Lykkeberg - Hvad Harry Potter lærer os om Brexit og Trump












    Henter…

    27:52






    Egentlig ville Rune Lykkeberg skrive en bog om Vestens sejr, men så meldte briterne sig pludselig ud af EU, og Donald Trump blev præsident i USA. Og Lykkeberg måtte sadle helt om. I ’Vesten mod Vesten’ spørger han, om det efterhånden er på tide for os at hylde de nye rebeller i stedet for at lade os skræmme.



















  • <br/> Pia Kjærsgaard (billedet) blev valgt som ny formand for Folketinget.<br/>






























    Du lytter til Politiken











    Hør podcast: Har Pia Kjærsgaard misforstået sin opgave?







    Hør podcast: Har Pia Kjærsgaard misforstået sin opgave?














    Henter…

    23:40






    Pia Kjærsgaard bestrider et af kongerigets fornemmeste poster som Folketingets formand - men flere kritiserer hendes arbejde. Har kritikerne ret i, at hun misbruger sit embede til at føre politik? Eller var hun bare bedre i sin gamle rolle som folkedybets stemme?




















Forsiden






    Seneste nyt






    1. Denne oversigt får trætte tabere til at gøre oprør



      3 minutter siden


      • Sport



















    2. ATS:

      DF kræver, at Egtvedpigen bliver dansk statsborger



      47 minutter siden


      • ATS



















    3. En voldsom stigning på få år:

      45.500 børn og unge har papir på, at de er psykisk syge



      49 minutter siden


      • Sundhed














    4. Se billederne:

      Verdens vartegn gik i sort



      1 time siden


      • Klima














    5. »Jeg har aldrig hørt så mange tilråb«:

      Vildt glad Lucas Bjerregaard sender Tiger Woods ud i Austin



      1 time siden


      • Sport














    6. Medie:

      Formodet gerningsmand i New Zealand klager over sine forhold i fængslet



      3 timer siden


      • Internationalt













    7. Slovakiet får sin første kvindelige præsident



      8 timer siden


      • Internationalt














    8. Peter Aalbæk er blevet 'woke':

      ’Ålen’ har lagt den høje cigarføring, gemt sin bare røv og hygger sig nu med grise, ænder og grønkål



      8 timer siden


      • Film og tv



















    9. To topfolk smækkede med døren:

      Udmeldelser fyldte »overhovedet ingenting« på ekstraordinært møde i Alternativets hovedbestyrelse



      8 timer siden


      • Politik



















    10. Syrienskrigere

      Det er et moralsk kollaps at ville straffe uskyldige børn og gøre dem statsløse



      8 timer siden


      • Leder































(function ()
if (window.astHandler)
try
window.astHandler.createAdsFromData(window.astHandler.bannerData);
catch (error)
console.log('Error creating ads from JSON, error:', error);



try
if (!window.astHandler.prebid.banners.length)
window.astHandler.loadTags();

catch (error)
console.log('Error trying to read "length" of "window.astHandler.prebid.banners", error:', error);


());
!function(i,l,s,e)"use strict";i.extend(i.expr[":"],focusable:function(e)button);var c="the-modal",d=lockClass:"themodal-lock",overlayClass:"themodal-overlay",closeOnEsc:!0,closeOnOverlayClick:!0,onBeforeClose:null,onClose:null,onOpen:null,cloning:!0,u=,f=0;function p()return"Microsoft Internet Explorer"==navigator.appNamefunction n(r,e)var n=e;return r.length?r.each(function()i(this).data(c+".options",n)):i.extend(d,n),i(l).bind("keydown",function(e)65!=e.keyCode)return!0;if(0<i("input:focus, textarea:focus").length)return!0;var n=new i.Event("onSelectAll");return n.parentEvent=e,i(l).trigger(n),!0),r.bind("keydown",function(e)),open:function(e)var n=r.get(0),t=i.extend(,d,i(n).data(c+".options"),e);i("."+t.overlayClass).length&&i.modal().close();var o=i("
").addClass(t.overlayClass).prependTo("body");if(o.data(c+".options",t),function(e,n)var t=i("body"),o=t.outerWidth(!0);t.addClass(e.lockClass);var a=t.outerWidth(!0)-o;p()&&(f=t.css("margin-top"),t.css("margin-top",0)),0!=a&&(i("html, body").each(function()var e=i(this);u[e.prop("tagName").toLowerCase()]=parseInt(e.css("margin-right"))),i("html").css("margin-right",u.html+a),n.css("left",0-a))(t,o),n)var a=null;a=t.cloning?i(n).clone(!0).appendTo(o).show():(o.data(c+".el",n),i(n).data(c+".parent",i(n).parent()),i(n).appendTo(o).show())t.closeOnEsc&&i(s).bind("keyup."+c,function(e)27===e.keyCode&&i.modal().close(t)),t.closeOnOverlayClick&&i("."+t.overlayClass).on("click."+c,function(e)e.target.className==t.overlayClass&&i.modal().close(t)),i(s).bind("touchmove."+c,function(e)e.preventDefault()),n&&i(l).bind("onSelectAll",function(e)e.parentEvent.preventDefault();var n=null,t=null,o=a.get(0);s.body.createTextRange?((n=s.body.createTextRange()).moveToElementText(o),n.select()):l.getSelection&&(t=l.getSelection(),(n=s.createRange()).selectNodeContents(o),t.removeAllRanges(),t.addRange(n))),t.onOpen&&t.onOpen(o,t),close:function(e)var n=r.get(0),t=i.extend(,d,i(n).data(c+".options"),e),o=i("."+t.overlayClass);i.isFunction(t.onBeforeClose)&&!1===t.onBeforeClose(o,t)i.modal=function(e)return n(i(),e),i.fn.modal=function(e)return n(this,e)(jQuery,window,document);"use strict";var _adftrackTitle="";window.polContext__.page.articleTitle&&(_adftrackTitle=window.polContext__.page.articleTrumpet?window.polContext__.page.articleTrumpet+" "+window.polContext__.page.articleTitle:window.polContext__.page.articleTitle),window._adftrack=Array.isArray(window._adftrack)?window._adftrack:window._adftrack?[window._adftrack]:[],window._adftrack.push(pm:"1223320",divider:encodeURIComponent("),function()var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="https://track.adform.net/serving/scripts/trackpoint/async/";var t=document.getElementsByTagName("script")[0];t.parentNode.insertBefore(e,t)(),function()var e=window.polContext__.user.ssoId?window.polContext__.user.ssoId:"";if(""!==e)var t=document.createElement("img");t.src="//dmp.adform.net/serving/cookie/match?party=1158&cid="+e,document.body.appendChild(t)();var chartbeatCurrentSection=1===location.pathname.length?"Forsiden":location.pathname.split("/")[1],chartbeatDomain="politiken.dk";if(void 0!==window.polContext__.page)switch(chartbeatCurrentSection=window.polContext__.page.sectionHierarchy.split("|").join(","),window.polContext__.page.subbrand)case"skoleliv":chartbeatDomain="skoleliv.dk";break;case"borneavisen":chartbeatDomain="borneavisen.dk";break;case"byrum":chartbeatDomain="politikenbyrum.dk";break;case"politikenhistorie":chartbeatDomain="politikenhistorie.dk";break;case"advertorial":chartbeatDomain="politikenadvertorial.dk"var _sf_async_config=_sf_async_config||uid:38516,domain:chartbeatDomain,sections:chartbeatCurrentSection,flickerControl:!1,userTypes=subscriber:"paid",registered:"lgdin",anonymous:"anon";_cbq=window._cbq=window._cbq||[],_cbq.push(["_acct",userTypes[polContext__.user.type]]),function()window._sf_endpt=(new Date).getTime();var e=document.createElement("script");e.setAttribute("language","javascript"),e.setAttribute("type","text/javascript"),e.setAttribute("src","//static.chartbeat.com/js/chartbeat.js"),document.body.appendChild(e)(),function()var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="//static.chartbeat.com/js/chartbeat_mab.js";var t=document.getElementsByTagName("script")[0];t.parentNode.insertBefore(e,t)(),function()var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="/static/js/spring.js";var t=document.getElementsByTagName("script")[0];t.parentNode.insertBefore(e,t)();





Popular posts from this blog

Reverse int within the 32-bit signed integer range: [−2^31, 2^31 − 1]Combining two 32-bit integers into one 64-bit integerDetermine if an int is within rangeLossy packing 32 bit integer to 16 bitComputing the square root of a 64-bit integerKeeping integer addition within boundsSafe multiplication of two 64-bit signed integersLeetcode 10: Regular Expression MatchingSigned integer-to-ascii x86_64 assembler macroReverse the digits of an Integer“Add two numbers given in reverse order from a linked list”

Category:Fedor von Bock Media in category "Fedor von Bock"Navigation menuUpload mediaISNI: 0000 0000 5511 3417VIAF ID: 24712551GND ID: 119294796Library of Congress authority ID: n96068363BnF ID: 12534305fSUDOC authorities ID: 034604189Open Library ID: OL338253ANKCR AUT ID: jn19990000869National Library of Israel ID: 000514068National Thesaurus for Author Names ID: 341574317ReasonatorScholiaStatistics

Kiel Indholdsfortegnelse Historie | Transport og færgeforbindelser | Sejlsport og anden sport | Kultur | Kendte personer fra Kiel | Noter | Litteratur | Eksterne henvisninger | Navigationsmenuwww.kiel.de54°19′31″N 10°8′26″Ø / 54.32528°N 10.14056°Ø / 54.32528; 10.14056Oberbürgermeister Dr. Ulf Kämpferwww.statistik-nord.deDen danske Stats StatistikKiels hjemmesiderrrWorldCat312794080n790547494030481-4